A Wikipédia szerint, a csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik. Fűszeres étel, az alapja cukorból, hagymából és ecetből áll, ezentúl sót és fűszerek széles skáláját szokták alkalmazni elkészítésekor. Erősen fűszerezik, hidegen vagy melegen fogyasztják, a tisztán zöldségalapú csatnit a legtöbbször nem főzéssel készítik, csak összetörik a hozzá tartozó alapanyagokat.

Rendben, de mihez érdemes társítani?
Első sorban mártogatni ajánljuk, főleg zöldségfasírtok, lepények, csicseriborsó- vagy lencsefalafellel felejthetetlen ízű kombó…

Itt találod az álatalunk gyártott szilvás hagymacsatnit. Érdemes kipróbálnod!

maltai-manufaktura-termeszetes-osszetevok maltai-manufaktura-adalekanyagmentes maltai-manufaktura-tartositoszermentes