Tiszabura hazánk háromszáz legszegényebb településének egyike, ahol 2016 óta jelen van a Máltai Szeretetszolgálat.

A nők számára itt különösen nehéz a kitörés: sokan a hagyományos szerepek, a családi kötelezettségeik miatt nem tudják vállalni, hogy szakmát tanuljanak és másik településre járjanak dolgozni. A Tiszaburán élők kilátástalanságát felismerve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  kiemelten fontosnak tartotta, hogy legalább néhány helyi asszonynak szakmát és megélhetést adjon, ezért elindította varrodáját, amely a termelés mellett gyakorlati képzőhelyként is működik.

Tiszaburán készülnek a Máltai Manufaktúra mintaboltjában és webshopjában is kapható vászontáskák, textilszalvéták, zsákok, mosható szájmaszkok.

Annak ellenére, hogy a műhelyben dolgozó nők többsége korábban soha nem használt varrógépet, sikeresen vették az akadályokat, és a 2018-as Budapesti Borfesztiválra elkészítettek negyvenezer nyakba akasztható pohártartót. A nagyszabású projektnek köszönhetően a burai varrónők életükben először Budapestre utazhattak, és az Országházat is meglátogathatták.

Sajtó:

GALÉRIA

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra

Mi és a partnereink információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint termékek kifejlesztéséhez és a termékek javításához.

Az Ön engedélyével mi és a partnereink eszközleolvasásos módszerrel szerzett pontos geolokációs adatokat és azonosítási információkat is felhasználhatunk. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a hozzájárulás megadása vagy elutasítása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait.

Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.