MÁLTAI ELFOGADÁS SÜTÖDE

A történet egy zserbóval kezdődött. Az egyik alapító, Jolika egy nap elhatározta, hogy az iskolából hazatérő gyerekeket frissen készített aprósüteménnyel vendégeli meg, de nem tudott sütni, és amit a boltban vásárolt, hamar elfogyott. Elhatározta, hogy megtanul sütni, és az első, amit kipróbált, a zserbó volt.

Jolika Monoron, a romatelepen él, ahol 2004-ben kezdtünk el dolgozni, közösséget építeni. Mivel számunkra úgy teljes a célok elérése, ha munkát is tudunk adni, a foglalkoztatást úgy támogatjuk, hogy akár mi magunk hozunk létre ehhez üzemeket.

Jolika és három másik asszony üzleti és cukrászképzésen, közösségi fejlesztéseken vett részt, majd egy év múlva megalapították az Elfogadás Sütödét. Ma már több mint heti 40 kg süteményt adnak el; többek közt pogácsák, piték, aprósütemények és bejglik készülnek. Az asszonyok részben a helyi piacon is árulják a süteményeket, de rendelésre és rendezvényekre is szállítanak.
A sütödei munka jövedelem-kiegészítő tevékenységként a telepi nők társadalmi beilleszkedését segíti, ezzel hozzájárul a női esélyegyenlőség és foglalkoztatás megteremtéséhez, emellett közösségépítő hatása is van.

2020-ban az Elfogadás Sütöde bekerült a NIOK Alapítvány – Nonprofit.hu Civil Díjának döntőjébe a “Legjobb társadalmi vállalkozás” kategóriában.

Ha valamelyik termékünk felkeltette az érdeklődésed, akkor kérj ajánlatot az alábbi gomb megnyomása után megjelenő űrlap kitöltésével.

SÜTEMÉNYEK

Máltai kókuszos pöfeteg

Máltai kókuszos pöfeteg

Máltai levendulás keksz

Máltai levendulás keksz

Máltai csokis pöfeteg

Máltai csokis pöfeteg

Máltai zabpelyhes keksz

Máltai zabpelyhes keksz

maltai-logo-kor-150px

+36 70 799 0979

web@maltaimanufaktura.hu

5232 Tiszabő, Fő utca 32.