maltai-asztalosmuhely-fokep

MÁLTAI ASZTALOSMŰHELY

Egyre izgalmasabb, egyre kifinomultabb darabok kerülnek ki az itt dolgozók keze közül. 2019 adventjén itt egyenesen művészi alkotások születtek Szeretetszolgálatunk és a Müpa karácsonyi összefogása során: egyedi hangszobrok készültek, amelyeket világhírű zeneművek hanghullám-grafikonjairól mintáztak, és amelyeket olyan hírességek láttak el az aláírásukkal, mint Zubin Mehta, José Cura, Diana Krall, Fischer Iván vagy Schöck Atala.

A Máltai Asztalosműhelyben, Tiszaburán kilenc nehéz helyzetben élő ember dolgozik. Szakmát szereztek, és most ablakkereteket, székeket, padokat gyártanak. Munkájuk során azt is megtapasztalták, hogy életük hasonlatos a kezük közt átalakuló fához, amelyből a megmunkálás során kiemelhetik az addig rejtett értékeket.

A község a leszakadó magyar települések egyike, ahol 2016 óta vagyunk jelen. A településen indult programok közé tartozik az asztalosüzem megnyitása.

A műhely a munkásoknak nem csupán azt jelenti, hogy van hol dolgozniuk, hanem azt is, hogy van hely fejlődniük, tervezhetőbbé válik az életük, valódi értelmet nyer a kitartás és az erőfeszítés. Mára csapattá kovácsolódtak össze.

maltai-logo-kor-150px

+36 70 799 0979

web@maltaimanufaktura.hu

5232 Tiszabő, Fő utca 32.