tiszabura-varroda-01

MÁLTAI TEXTIL MANUFAKTÚRA

Kevesen tudják, de varrodánk munkatársai készítettek negyvenezer nyakba akasztható pohártartót a 2018-as Budapest Borfesztiválra. Ennek köszönhetően jutottak el az asszonyok Budapestre, ahol előtte még nem jártak, és az Országházban is körülnézhettek. Hatalmas élmény volt ez mindannyiuknak.

Pedig az itt dolgozó tíz nő között akad, aki úgy érkezett a textil manufaktúrába, hogy soha nem varrt előtte géppel. Többségük azonban gyorsan megtanulta a használatát ‒ ezt varrodánk vezetője és „motorja”, Balla Gyuláné Irénke mesélte. Ő ügyel a megfelelő minőségre, és ő tanította be a munkát a varrónőknek.

Tiszabura még a hátrányosabb helyzetű kelet-magyarországi régión belül is hátrányosabbak közé tartozik. Hazánk háromszáz legszegényebb településének egyike, ahol a nők számára különösen nehéz a kitörés. Kevés számukra a munkalehetőség. Sokan a hagyományos szerepek, a családi kötelezettségeik miatt nem tudják vállalni, hogy szakmát tanuljanak és másik településre járjanak dolgozni. Éppen emiatt vált fontossá, hogy legalább néhány helyi asszonynak szakmát és megélhetést adjunk a kezébe.

Az üzem az asztalosműhelyhez hasonlóan gyakorlati képzőhelyként is működik a termelés mellett. Itt készülnek a mintaboltunkban is kapható vászontáskák, textilszalvéták, zsákok, mosható szájmaszkok.

Ha valamelyik termékünk felkeltette az érdeklődésed, akkor kérj ajánlatot az alábbi gomb megnyomása után megjelenő űrlap kitöltésével.

SZÖVETMASZKOK

Máltai türkiz
szövetmaszk

Máltai fekete
szövetmaszk

Máltai zöld
szövetmaszk

Máltai szürke
szövetmaszk

Máltai bordó
szövetmaszk

ÚJRATERMÉKEK

Máltai pink újratasak
összehúzható zsinórral

Máltai necc újratasakok
összehúzható zsinórral

Máltai újratasakok
összehúzható zsinórral

Máltai újratasakok
összehúzható zsinórral

Máltai kockás újratasak
összehajtva

Máltai kockás újratasak
tépőzárral

Máltai újraszalvéták

Máltai mintás újratasak
összehúzható zsinórral

Máltai mintás
szövetszatyrok

Máltai mintás
szövetszatyrok

maltai-logo-kor-150px

+36 70 799 0979

web@maltaimanufaktura.hu

5232 Tiszabő, Fő utca 32.