maltai-szeretetszolgalat-logo

MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT

Hiszünk abban, hogy munkának emberközpontúnak kell maradnia bármilyen körülmények között. Úgy véljük, hogy a jó célt szolgáló, értelmes, becsülettel elvégzett munka növeli önbizalmat, tartást ad, közösséget teremt, készségeket, képességet javít, erősíti a tenni akarást.

Ezért a Máltai Szeretetszolgálat a szociális és egészségügyi ellátás megszervezése, oktatási-nevelési intézmények fenntartása és közösségfejlesztési programok szervezése mellett munkalehetőségek és konkrét munkahelyek létrehozásával is segíti a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő, a társadalom peremére szorult emberek mindennapjait.

Kisüzemeink a segítő szándékú, az embert, az emberi méltóságot középpontjába állító, az emberért cselekvő munka helyszínei. Olyan környezetet teremtettünk, ahonnan valós piaci értékkel bíró, a Máltai üzenetet hordozó termékek kerülnek ki. A Máltai Jótékonysági Termék logó és az ebből kinőtt Máltai Manufaktúra márkanév magába sűríti mindezt: a magas minőségű termékek megvásárlásával e műhelyek fennmaradását tudják segíteni vásárlóink.

maltai-manufaktura-kuldetes

KÜLDETÉS

A Máltai Manufaktúra egyik különlegessége, hogy a brand számára az ország legszegényebb, felzárkózó településein élő, hátrányos helyzetű emberek munkájával készülnek kiváló színvonalú, a teremtett világ értékeit tiszteletben tartó élelmiszerek, textil- és fa munkák. Társadalmi vállalkozásként működtetjük az üzemeinket, így a bevételeinkből ezeket a távoli falvakban található munkahelyeket tartjuk fenn, és biztosítunk a nálunk dolgozók családjainak jobb minőségű életet.

A Manufaktúra dolgozói a megfelelő szaktudás megszerzése után látnak munkához. Tevékenységüket folyamatos kísérés mellett végzik. Segítés, értékteremtés, bizalom, fejlődés, közösség – többek közt ezt tapasztalják meg munkatársaink.

maltai-manufaktura-gazdasagfejlesztes

GAZDASÁGFEJLESZTÉS

Gyulaj, Tiszabura, Tiszabő, Tarnabod – akik találkoznak ezekkel a településnevekkel, azok a legtöbb esetben azt válaszolják, soha nem hallottak róluk. Pedig olyan magyarországi települések, ahol jó a termőföld, tiszta a levegő, ahol emberek élnek, ahol gyermekek születnek és nőnek fel – csak épp szegénységben.

A szegénységgel kapcsolatban sokaknak a segítségnyújtás jut először eszükbe. A segítség valóban fontos, ám mi fordítottunk egyet rajta. A Máltai Manufaktúra üzemeinek beindításával és a munkalehetőséggel segítettünk néhány kistelepülés lakóinak – most pedig ők szeretnének segíteni és adni azoknak, akik az ízletes, különleges, egészségtudatos és speciális étrendbe illeszthető ételeket, a finom süteményeket, a környezetünket óvó vászontáskákat, textilszalvétákat, uzsonnás tasakokat vagy éppen a famunkákat keresik. És azoknak, akik kifejezetten a tartósítószertől és adalékanyagoktól mentes élelmiszerekre vágynak.

A népszerű, egyedi, magyar kézműves termékek az ország legszegényebb településein, hátrányos helyzetű emberek munkájával és odaadásával készülnek a Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjaihoz kapcsolódva – így állítanak példát arról, hogy ha szeretettel fordulunk az emberekhez, hiszünk és bízunk bennük, akkor képesek szépet, hasznosat, értékeset alkotni.

Gazdaságfejlesztési programunk lényege, hogy városközpontoktól távoli „gazdasági sivatagokban” vágunk a munkába. Extra kockázatokat és befektetéseket vállalva, rengeteg háttértámogatással segítünk megerősíteni a nálunk dolgozók emberi méltóságát, hogy az érintett családok jobb és kiszámíthatóbb körülmények között élhessenek. Amikor egy-egy üzem beindítása után a helyiek közül néhányan újra dolgozhatnak, az az egész közösség számára reményt ad.

A Máltai Manufaktúra dolgozóinak a kézműves termékek a megélhetést biztosítják, településük számára az elszegényedésből való kilábalást. Ami a Manufaktúra műhelyeiben történik, az értékteremtés. Ennek révén pedig visszaépül az emberek önbizalma, önbecsülése, növekszik a saját értékességükbe vetett hitük is. És nem csak az erőfeszítésüket, hanem a szeretetüket, a szívüket is beleadják a munkába.

Anyagilag sokszor nehezen mérhető hasznot nyújtanak ezek a tevékenység, ám társadalmi értékük akár pénzben is kifejezhető – és a mi munkánkat ezek összessége minősíti.

Üzemegységeink létrehozásakor ügyelünk arra is, hogy azok illeszkedjenek az adott település hagyományaihoz, karakteréhez. Rendszerint helyi kezdeményezésre jönnek létre, alapvetően helyi erőforrásokat használunk, működésük több elemében is a helyi piacot szolgálja, és eredményei, jövedelmei is jelentős mértékben helyben hasznosulnak. Ezekre az alapelvekre építve a Máltai Manufaktúra egy remekül szervezett vállalkozás, mint sok magáncég vagy egyéb társadalmi vállalkozás a világban: kiváló minőségű gyártási szortimentre és e termékek folyamatos piaci eladására törekszünk. A bevételekkel tudjuk fenntartani a fent bemutatott, társadalmi hasznot termelő kis helyi világainkat.

A Máltai Manufaktúra termékeinek vásárlásával mindenki ezt az értékteremtést és a hazai piacot támogatja.

maltai-teremtesvedelem

TEREMTÉSVÉDELEM

Hitvallásunk szerint a Földet a Teremtőtől kaptuk azért, hogy jó gazdaként műveljük és óvjuk azt. A teremtésvédelem nálunk a mindennapok gyakorlata, a hétköznapok valósága. Az emberi élet védelme és méltóságának megőrzése a teremtésvédelem lényeges állomása.

Tiszteljük a teremtett világot. Ez erős bástyaként óvja, védi és határolja körül emberekkel végzett munkánkat, befektetéseinket, műhelyeinket. A földet megművelésével, helyi alapanyagok felhasználásával, mesterséges adalékanyagoktól mentesen, környezetbarát csomagolással, újra hasznosítható anyagok felhasználásával járulunk hozzá ahhoz, hogy ne csak a ma emberét szolgáljuk, hanem gyermekeink számára is élhetőnek hagyjuk a bolygót.

Hitvallásunk a Jóistentől ajándékba kapott világ és az értékteremtés védelmét is szolgálja.

maltai-jotekonysagi-termekek-logo

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A Máltai Manufaktúra Nonprofit Kft. égisze alatt az ország leghátrányosabb településein élők kapnak lehetőséget a kitörésre, az értékteremtésre és a saját jövőjük építésére. Olyan foglalkoztatási programokat hozunk létre, melyek során jó minőségű, környezetbarát, piacképes termékeket készítünk és értékesítünk. A befolyó bevételek segítik a programunk széles körű megvalósítását.

maltai-logo-kor-150px

+36 70 799 0979

web@maltaimanufaktura.hu

5232 Tiszabő, Fő utca 32.